Passa al contingut principal

L' HORA DEL PLANETA: 30 març 2019

L'HORA DEL PLANETA


Prepara't !!!    L'hora del planeta 2019 serà el dissabte 30 de març.

Aquest dissabte 30 de març a les 20:30 tots a apagar els llums! De les 20:30 a les 21:30.


Des de l'any 2007 que es celebra L'Hora del Planeta, esdeveniment internacional que pretén conscienciar sobre el desgast mediambiental del consum elèctric i establir compromisos per ajudar al nostre planeta. L'Hora del Planeta és una iniciativa del World Wide Found for Nature (WWF),  es porta a terme un dissabte de març i aquest any serà el dia 30. Aquest dia el compromís és, com tots els anys, que durant una hora s'apaguin els llums i es desconnectin aparells elèctrics, per rebaixar la despesa energètica i la contaminació lumínica.

Estàs disposat a participar?
L'Hora del Planeta es fa cada any és més popular. D'una banda les ciutats es veuen més boniques sense la contaminació lumínica i per una altra cada dia hi ha més consciència sobre el canvi climàtic i problemàtica ambiental, per això  també els edificis municipals i governamentals es sumen a la causa apagant les seves llums per demostrar el seu compromís amb el medi ambient. 
Apunta't a aquest enllaç: Hora del Planeta

WWF Espanya


En la actualidad la Hora del Planeta promueve acciones directas para luchar contra el cambio climático y desarrollar iniciativas de conservación más allá de la acción climática. Y así, la Hora del Planeta se ha convertido en una oportunidad única en defensa del Planeta, promoviendo estilos de vida sostenible, fomentando el desarrollo renovable, conservando nuestros bosques, mares y recursos naturales o luchando contra la pérdida de biodiversidad.

Dependemos de la naturaleza para vivir. No solo nos da el aire que respiramos, el agua que bebemos, los alimentos, medicinas y el refugio que necesitamos, sino que sustenta el propio sistema económico mundial. Sin embargo, la destrucción de hábitats, el tráfico de especies, la contaminación y el cambio climático está provocando una degradación de la naturaleza sin precedentes.

Pero también estamos viviendo una transición ecológica que es imparable. Por fin, gobiernos, ciudades, empresas y ciudadanos de todo el mundo se están movilizando y miles de iniciativas en favor del clima y la naturaleza se están produciendo.
Actúa por el Planeta

En esta Hora del Planeta 2019 vamos a seguir pidiendo la unión de millones de personas en todo el mundo para apagar las luces y actuar por la naturaleza.


Apaga els llums aquest dissabte 28 de març entre les 20:30 i 21:30, comenta l'esdeveniment amb els teus amics i difon-ho a les xarxes socials. Donem-li un respir al planeta. Utilitza l'etiqueta 

#HoradelPlaneta

TOTS SOM PART DE LA SOLUCIÓ
Un any més , i ja van 12, milers de persones s'han sumat. A participar d'aquesta acció no només invitem a ciuradans a lluitar contra el canvi climàtic, si no també empreses i ajuntaments


2018 va tornar a batre rècords de convocatòria i cada vegada som més els que diem NO al canvi climàtuc: Més de 17.000 monuments de 188 països, milers d'empreses i institucions públiques i privades, es vn sumar a la crida del Planeta juntament amb milions de de ciutadans i ciutadanes.

L' hora del planeta en imatges...Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

LA SANG : L' essència de la Vida

El nostre cos conté aproximadament uns 5 litres de sang, que el cor s’encarrega d’impulsar en el seu recorregut pels vasos sanguinis, i que cada hora recorren 120 cops el cos humà sencer. La sang és el gran sistema de comunicació i transport de l’organisme: duu a les cèl·lules l’oxigen i els nutrients que necessiten, recull els productes de rebuig de l’organisme, transporta les hormones, regula la temperatura del cos i altres magnituds químiques dels teixits i conté el nostre sistema immunitari.


Per què la sang és vermella?
La sang està formada per un líquid anomenat plasma, en el qual trobem tres tipus de cèl·lules principalment: glòbuls vermells, glòbuls blancs i plaquetes. Allò que dóna el color vermell a la sang és l’hemoglobina, una proteïna rica en ferro, que es troba dins els glòbuls vermells i serveix per transportar l’oxigen pel nostre cos. Per això el ferro és tan important en la dieta. La manca de ferro, i, per tant, d’hemoglobina, provoca anèmia, debilitat i pal·lidesa.

L’hem…

LES DEFENSES DEL NOSTRE COS: EL SISTEMA IMMUNITARI

SISTEMA IMMUNITARI

1. DEFENSES CONTRA LA INFECCIÓ: SISTEMA IMMUNITARI.
L'ambient conté una ampla varietat d'agents infecciosos - virus, bacteris, fongs - paràsits que poden produir alteracions patològiques i, si es multipliquen sense control, poden causar la mort de l'organisme hoste. Malgrat això, en els individus normals, la majoria de les infeccions tenen una durada limitada i deixen poques lesions permanents gràcies a l'acció del sistema immunitari.
 De forma general, es poden distingir dos mecanismes de defensa contra les infeccions: Defenses no específiques i Defenses específiques.
2. LES DEFENSES NO ESPECÍFIQUES (Immunitat innata o congènita)


No actuen sobre un agent concret. L’activació és ràpida. Constitueixen la primera línia de defensa contra les infeccions evitant que aquestes es produeixin. Normalment tenen un caràcter local, ja que només actuen en els possibles focus d'infecció.  Les dividirem en 1) externes i 2) internes
2.1. Locals externes. Són barreres f…

ELS CINC REGNES DE LA NATURA

Com classificar la vida?


Al llarg dels temps, els éssers vius s’han anat adaptant al seu entorn, fet que ha generat multitud de formes diferents que formen la meravellosa diversitat que el planeta Terra encara ens ofereix avui i que ho seguirà fent si en tenim cura.


Les adaptacions solen ser processos llargs que condueixen a l’evolució i la formació de diferents espècies. Avui dia, els científics n’han catalogades fins a més de 3.000.000. I, a més, encara en queden moltes per descobrir.

(Per saber-ne més ).


Després d' haver estudiat els éssers vius, heu pogut comprovar que tots tenen un origen comú i que, per tant, comparteixen vàries característiques: tots estan formats per cèl·lules i fan les tres funcions vitals de nutrició, relació i reproducció.


Com heu vist, a partir d’una cèl·lula es pot formar un ésser viu. Es diu que la cèl·lula és la unitat mínima que pot formar vida.


Els éssers vius poden arribar a ser molt complexes segons el nivell d’organització que adoptin. És a partir d’…