Passa al contingut principal

Orienta't: Les noves professions

Les professions del futur: de què treballarem l' any 2025?

Brokers de talent, tecnoagricultors, holografistes ... Un  canvi en el panorama de les professions  per als propers anys ... El futur està arribant. I, per poder-lo assolir amb èxit, és interessant indagar en les professions que donaran respostes a les necessitats organitzacionals, ecològiques, productives i tecnològiques del segle XXI.



Universitats europees com la d' Oxford, a través de l' School of Social Sciences, o la de Barcelona estan investigant els canvis en el món laboral a partir del canvi tecnològic, les tendències ecològiques i les noves formes de relació de de les empreses amb els governs i les comunitats. Vegem, a continuació, un possible panorama de les professions del futur.


Professions de negocis i recursos humans

  • Broker del talent: Administrarà i vendrà talent. Aquest professional identificarà les capacitats adquirides pels treballadors i les comercialitzarà en organitzacions a escala global.
  • Collective Intelligence Office: Serà responsable de gestionar el coneixement de l'organització, i l'encarregat de potenciar i maximitzar el capital humà i les seves competències.
  • Gerent de Benestar: Serà un directiu especialitzat en proveir i implementar plans de beneficis per millorar la salut laboral i l'equilibri de treball / vida personal dels membres d'una organització.
  • Agility Consultant: Serà un consultor de simplicitat i agilitat en els negocis. Ajudarà a les organitzacions a racionalitzar els processos, la tecnologia, les seves estratègies i les eines de màrqueting.
Professions d'ecologia i responsabilitat social

  • Sustainability Manager: Serà el director encarregat de vetllar per les bones pràctiques de la companyia en relació a la cura del medi ambient i els vincles amb governs i comunitats. Entre les seves responsabilitats, hi haurà la prevenció de fraus i l'elaboració de programes de gestió de crisi, per enfrontar contingències com catàstrofes naturals.
  • Recicladors Ambientals: La necessitat de preservar recursos naturals impulsarà l'aparició de nous especialistes del reciclatge. Aquests s'encarregaran de reconvertir els residus tòxics en matèries primeres per a la producció o en noves fonts d'energia no contaminants.
  • Data Ecologist: Brindarà dades a organitzacions públiques i privades sobre l'evolució d'indicadors ecològics i ambientals.
Professions mèdiques i científiques

  • Bioinformàtic: Serà un especialista en biotecnologia i informàtica que treballarà en el desenvolupament de tractaments mèdics.
  • Geomicrobiòleg: Tindrà formació en geologia, ciències ambientals i microbiologia, per treballar en la creació de microorganismes que ajuden en les tècniques mèdiques del futur i en l'eliminació de la pol·lució.
  • Nanometge: Seran metges amb formació en nanotecnologia, per al desenvolupament i operació de dispositius per a la cura de la salut.



Agronegocis

  • Productor d'aliments orgànics: Empresari i agricultor que dominarà tant les tècniques genètiques com les comercials. Aquest perfil sorgirà per l'alta demanda de productes ecològics.
  • Tecnoagricultors: Utilitzaran robots per a la sembra, el tractament químic i la recol·lecció dels cultius. Empraran equips de reg intel·ligent que adequaran la humitat a les necessitats dels vegetals i disposaran d'ordinadors connectats a grans xarxes d'informació agrícola
  • Aqüicultors: Manejaran "plantacions submergides", on conrearan i criaran diferents espècies d'animals i vegetals per al consum. Seran especialistes en biologia marina i genètica. Actualment, ja treballen amb mol·luscs i algues en recintes controlats.

Professions de tecnologia i entreteniments

  • Dissenyador de videojocs: Els videojocs ja són una de les indústries més poderoses del món de l'entreteniment, amb vendes per 10.000 milions de dòlars anuals només als Estats Units. I aquesta tendència seguirà ferma, creant milers de llocs de treball de dissenyadors.
  • Connectors: Seran especialistes en empalmar fibres òptiques.
  • Telecomunicòlegs: Seran els especialistes que gestionaran la interconnexió massiva d'ordinadors i sistemes electrònics a través de xarxes de telecomunicacions com Internet. En aquesta professió hi haurà tant tècnics com creatius.
  • Holografistes: Especialistes en la creació d'animacions i espectacles mitjançant l'holografia, que permet crear objectes i escenaris tridimensionals, gràcies a la tècnica del làser.

En definitiva, el futur ja el tenim aquí. I amb ell vénen noves indústries, nous negocis i noves professions per a exercir en un mercat laboral cada vegada més competitiu i global.

Cal destacar també el fet de què  no només caldrà estar preparat acadèmicament i amb diverses titulacions, sinó que també s’ hauran de tenir ben desenvolupades altres competències com ens explica el següent vídeo. Una de les més importants serà la competència digital.


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

LES DEFENSES DEL NOSTRE COS: EL SISTEMA IMMUNITARI I EL CÀNCER

SISTEMA IMMUNITARI 1. DEFENSES CONTRA LA INFECCIÓ: SISTEMA IMMUNITARI . L'ambient conté una ampla varietat d'agents infecciosos - virus, bacteris, fongs - paràsits que poden produir alteracions patològiques i, si es multipliquen sense control, poden causar la mort de l'organisme hoste. Malgrat això, en els individus normals, la majoria de les infeccions tenen una durada limitada i deixen poques lesions permanents gràcies a l'acció del sistema immunitari.  De forma general, es poden distingir dos mecanismes de defensa contra les infeccions: Defenses no específiques i Defenses específiques. 2. LES DEFENSES NO ESPECÍFIQUES (Immunitat innata o congènita) No actuen sobre un agent concret. L’activació és ràpida. Constitueixen la primera línia de defensa contra les infeccions evitant que aquestes es produeixin. Normalment tenen un caràcter local, ja que només actuen en els possibles focus d'infecció.  Les dividirem en 1) externes i 2) internes 2.1. Locals

ELS CINC REGNES DE LA NATURA

Com classificar la vida? Al llarg dels temps, els éssers vius s’han anat adaptant al seu entorn, fet que ha generat multitud de formes diferents que formen la meravellosa diversitat que el planeta Terra encara ens ofereix avui i que ho seguirà fent si en tenim cura. Les adaptacions solen ser processos llargs que condueixen a l’evolució i la formació de diferents espècies. Avui dia, els científics n’han catalogades fins a més de 3.000.000. I, a més, encara en queden moltes per descobrir. ( Per saber-ne més  ). Després d' haver estudiat els éssers vius, heu pogut comprovar que tots tenen un origen comú i que, per tant, comparteixen vàries característiques: tots estan formats per cèl·lules i fan les tres funcions vitals de nutrició, relació i reproducció. Com heu vist, a partir d’una cèl·lula es pot formar un ésser viu. Es diu que la cèl·lula és la unitat mínima que pot formar vida. Els éssers vius poden arribar a ser molt complexes segons el nivell d

EL MÈTODE CIENTÍFIC

El mètode científic és un procés que serveix per investigar allò desconegut, un procés que utilitza l'evidència i l'experimentació. Les persones que fan ciència utilitzen aquest mètode amb la finalitat de trobar informació per respondre les preguntes que es fan. Quan un/a científic/a utilitza aquest mètode pot reproduir experiments que hagi fet un altre científic. Per què penses que és important que un/a científic/a pugui reproduir els experiments realitzats per altres persones? Gairebé totes les versions del mètode científic inclouen els següents passos, si bé no sempre en el mateix ordre:  Fer observacions  Identificar una pregunta que es vol respondre a partir de les observacions  Esbrinar allò que ja es coneix de les observacions realitzades (recerca)  Elaborar una hipòtesi  Posar la hipòtesi a prova  Analitzar els resultats  Comunicar els teus resultats  Fer observacions Imagina que ets un/a científic/a. Mentre reculls mostres d'aigua a una bassa obs