EUTROFITZACIÓ Un riu, un llac o un embassament, sofreixen eutrofització quan les seves aigües s'enriqueixen en nutrients . Podria semblar a primera vista que és bo que les aigües estiguin ben plenes de nutrients, perquè així podrien viure més fàcilment els éssers vius, ja que no els faltaria aliment. Però la situació no és tan senzilla. El problema està en què si hi ha excés de nutrients hi creixen en abundància plantes i altres organismes fotosintètics. Més tard, quan moren, es descomponen, produint males olors i un aspecte desagradable, disminuint dràsticament la qualitat de l’ aigua. Aquest procés de putrefacció consumeix una gran quantitat de l'oxigen dissolt i les aigües deixen de ser aptes per a la major part dels éssers vius. El resultat final és un ecosistema gairebé destruït. EFECTES DE L'EUTROFITZACIÓ Augment de la producció i biomassa de productors primaris (algues en general). Modificació de les característiques de la massa d...
Recursos didàctics de l' àmbit científic per a l' ESO i el Batxillerat. Curiositats científiques