Passa al contingut principal

L' HORA DEL PLANETA: 28 març 2015Prepara't !!!    L'hora del planeta 2015 serà el 28 de març.

Aquest dissabte 28 de març a les 20:30 tots a apagar els llums! De les 20:30 a les 21:30.Des de l'any 2007 que es celebra L'Hora del Planeta, esdeveniment internacional que pretén conscienciar sobre el desgast mediambiental del consum elèctric i establir compromisos per ajudar al nostre planeta. L'Hora del Planeta és una iniciativa del World Wide Found for Nature (WWF),  es porta a terme un dissabte de març i aquest any serà el dia 23. Aquest dia el compromís és, com tots els anys, que durant una hora s'apaguin els llums i es desconnectin aparells elèctrics, per rebaixar la despesa energètica i la contaminació lumínica.Estàs disposat a participar?


L'Hora del Planeta es fa cada any és més popular. D'una banda les ciutats es veuen més boniques sense la contaminació lumínica i per una altra cada dia hi ha més consciència sobre el canvi climàtic i problemàtica ambiental, per això  també els edificis municipals i governamentals es sumen a la causa apagant les seves llums per demostrar el seu compromís amb el medi ambient. Apunta't a aquest enllaç: Hora del Planeta

Les xarxes socials com Twitter ha estat un mitjà de difusió molt eficient ja que durant la setmana i el dia de l'esdeveniment el TT #tupoder  recorda a tots els cibernautes que han d'apagar l’ordinador i altres llums durant una hora. 
El 2014, més de 7.000 ciutats de 150 països van apagar els llums dels seus principals monuments i edificis emblemàtics, enviant un clar missatge: Els petits gestos poden generar grans canvis

Aquest any és especialment important  per la lluita pel canvi climàtic: el pròxim mes de desembre, a París, els governs de tot el món ténen un gran repte, aprovar un acord a favor del clima.Apaga les llums aquest dissabte 28 de març entre les 20:30 i 21:30, comenta l'esdeveniment amb els teus amics i difon-ho a les xarxes socials. Donem-li un respir al planeta.

EN xiFReS ; WWF eSPAÑA

Más de 7000 ciudades en 150 países y territorios del mundo

Más de 250 ciudades en España

200 centros educativos

500 empresas

190 organizaciones

21.000 personas firmaron por el planeta en http://www.horadelplaneta.es/

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

LA SANG : L' essència de la Vida

El nostre cos conté aproximadament uns 5 litres de sang, que el cor s’encarrega d’impulsar en el seu recorregut pels vasos sanguinis, i que cada hora recorren 120 cops el cos humà sencer. La sang és el gran sistema de comunicació i transport de l’organisme: duu a les cèl·lules l’oxigen i els nutrients que necessiten, recull els productes de rebuig de l’organisme, transporta les hormones, regula la temperatura del cos i altres magnituds químiques dels teixits i conté el nostre sistema immunitari.


Per què la sang és vermella?
La sang està formada per un líquid anomenat plasma, en el qual trobem tres tipus de cèl·lules principalment: glòbuls vermells, glòbuls blancs i plaquetes. Allò que dóna el color vermell a la sang és l’hemoglobina, una proteïna rica en ferro, que es troba dins els glòbuls vermells i serveix per transportar l’oxigen pel nostre cos. Per això el ferro és tan important en la dieta. La manca de ferro, i, per tant, d’hemoglobina, provoca anèmia, debilitat i pal·lidesa.

L’hem…

LES DEFENSES DEL NOSTRE COS: EL SISTEMA IMMUNITARI

1. DEFENSES CONTRA LA INFECCIÓ: SISTEMA IMMUNITARI.

L'ambient conté una ampla varietat d'agents infecciosos - virus, bacteris, fongs - paràsits que poden produir alteracions patològiques i, si es multipliquen sense control, poden causar la mort de l'organisme hoste. Malgrat això, en els individus normals, la majoria de les infeccions tenen una durada limitada i deixen poques lesions permanents gràcies a l'acció del sistema immunitari.
 De forma general, es poden distingir dos mecanismes de defensa contra les infeccions: Defenses no específiques i Defenses específiques.
2. LES DEFENSES NO ESPECÍFIQUES (Immunitat innata o congènita)

No actuen sobre un agent concret. L’activació és ràpida. Constitueixen la primera línia de defensa contra les infeccions evitant que aquestes es produeixin. Normalment tenen un caràcter local, ja que només actuen en els possibles focus d'infecció.  Les dividirem en 1) externes i 2) internes
2.1. Locals externes. Són barreres físiques o químique…

ECOLOGIA: Els ecosistemes

Els ecosistemes
Unecosistemaés el conjunt format pels éssers vius que habiten en una zona determinada, el medi fisicoquímic d’aquesta zona (sòl i clima) i les múltiples relacions que s’estableixen entre els diversos éssers vius i entre aquests i el lloc on viuen. A la natura hi ha ecosistemes molt diversos, que es diferencien pels elements concrets que els formen. En general, es fa difícil parlar de les dimensions d’un ecosistema: un oceà, uns aiguamolls, un formiguer o un tronc caigut poden ser considerats ecosistemes. També es fa difícil parlar d’ecosistemes aïllats, ja que tots estan imbricats els uns en els altres. Un llac, per exemple, es pot considerar un ecosistema, però al mateix temps forma part d’un ecosistema més gran amb els rius que hi desemboquen.

L’ecosistema més gran és la biosfera, que inclou tots els organismes vius de la Terra. És un ecosistema que agrupa tota la resta d’ecosistemes del món: aquàtics i terrestres.1. Elements d’un ecosistema.
En qualsevol ecosistema es …